MbrlCatalogueTitleDetail

هل ترغب في حجز الكتاب؟
Substituting imported soybean meal with locally produced novel yeast protein in concentrates for Norwegian Red dairy cows: implications for rumen microbiota and fatty acid composition
Substituting imported soybean meal with locally produced novel yeast protein in concentrates for Norwegian Red dairy cows: implications for rumen microbiota and fatty acid composition
لقد وضعنا الحجز لك!
لقد وضعنا الحجز لك!
بالمناسبة ، لماذا لا تستكشف الفعاليات التي يمكنك حضورها عند زيارتك للمكتبة لإستلام كتبك
أنت حاليًا في قائمة الانتظار لالتقاط هذا الكتاب. سيتم إخطارك بمجرد انتهاء دورك في التقاط الكتاب
عفوًا! هناك خطأ ما.
عفوًا! هناك خطأ ما.
يبدو أننا لم نتمكن من وضع الحجز. يرجى المحاولة مرة أخرى في وقت لاحق.
هل أنت متأكد أنك تريد إزالة الكتاب من الرف؟
Substituting imported soybean meal with locally produced novel yeast protein in concentrates for Norwegian Red dairy cows: implications for rumen microbiota and fatty acid composition
وجه الفتاة! هناك خطأ ما.
وجه الفتاة! هناك خطأ ما.
أثناء محاولة إزالة العنوان من الرف ، حدث خطأ ما :( يرجى إعادة المحاولة لاحقًا!
تم إضافة الكتاب إلى الرف الخاص بك!
تم إضافة الكتاب إلى الرف الخاص بك!
عرض الكتب الموجودة على الرف الخاص بك .
وجه الفتاة! هناك خطأ ما.
وجه الفتاة! هناك خطأ ما.
أثناء محاولة إضافة العنوان إلى الرف ، حدث خطأ ما :( يرجى إعادة المحاولة لاحقًا!
هل تريد طلب الكتاب؟
Substituting imported soybean meal with locally produced novel yeast protein in concentrates for Norwegian Red dairy cows: implications for rumen microbiota and fatty acid composition
Substituting imported soybean meal with locally produced novel yeast protein in concentrates for Norwegian Red dairy cows: implications for rumen microbiota and fatty acid composition

يرجى العلم أن الكتاب الذي طلبته لا يمكن استعارته. إذا كنت ترغب في إستعارة هذا الكتاب ، يمكنك حجز نسخة أخرى
كيف تريد الحصول عليه؟
لقد طلبنا الكتاب لك! عذرا ، تسليم الروبوت غير متوفر في الوقت الحالي
لقد طلبنا الكتاب لك!
لقد طلبنا الكتاب لك!
تم معالجة طلبك بنجاح وستتم معالجته خلال ساعات عمل المكتبة. يرجى التحقق من حالة طلبك في طلباتي.
وجه الفتاة! هناك خطأ ما.
وجه الفتاة! هناك خطأ ما.
يبدو أننا لم نتمكن من تقديم طلبك. يرجى المحاولة مرة أخرى في وقت لاحق.
Substituting imported soybean meal with locally produced novel yeast protein in concentrates for Norwegian Red dairy cows: implications for rumen microbiota and fatty acid composition
Substituting imported soybean meal with locally produced novel yeast protein in concentrates for Norwegian Red dairy cows: implications for rumen microbiota and fatty acid composition
Journal Article

Substituting imported soybean meal with locally produced novel yeast protein in concentrates for Norwegian Red dairy cows: implications for rumen microbiota and fatty acid composition

2024
نظرة عامة
This research paper addresses the hypothesis that substituting soybean meal with locally produced yeast protein from Cyberlindnera jadinii in barley-based concentrates for Norwegian Red (NR) dairy cows does not have adverse effects on milk fatty acid (FA) composition, rumen microbiota and sensory quality of milk. As soybeans also represent valuable protein sources for human consumption, alternative protein sources need to be investigated for animal feed. A total of 48 NR dairy cows were allocated into three feeding treatments, with the same basal diet of grass silage, but different concentrates. The concentrates were all based on barley, but 7% of the barley in the barley-concentrate (BAR; negative control) was replaced by either soybean meal (SBM; conventional control) or yeast microbial protein (YEA). The experiment lasted for a total of 10 weeks, including 2 weeks of adaptation with the soybean meal concentrate. Analysis of the feed revealed some differences in the FA composition of the YEA concentrate compared to the SBM and BAR concentrates. In milk, only two FAs (C17:1n-8cis9 and an unidentified isomer of C18:3) were significantly different between the YEA- and SBM-group, while six FAs differed between the BAR- and SBM-group. However, the amount of these FAs was low compared to the entire FA profile (<0.7 g/100 g). The experimental diets did not affect rumen microbiota nor the milk sensory quality. This study shows that C. jadinii can replace soybean meal as a protein source in concentrates (7% inclusion) for NR dairy cows fed a diet composed of grass silage and concentrates without any effects on rumen microbiota, and without compromising the FA composition or sensory quality of milk.