MbrlCatalogueTitleDetail

هل ترغب في حجز الكتاب؟
Comparison of durum with ancient tetraploid wheats from an agronomical, chemical, nutritional, and genetic standpoints: a review
Comparison of durum with ancient tetraploid wheats from an agronomical, chemical, nutritional, and genetic standpoints: a review
لقد وضعنا الحجز لك!
لقد وضعنا الحجز لك!
بالمناسبة ، لماذا لا تستكشف الفعاليات التي يمكنك حضورها عند زيارتك للمكتبة لإستلام كتبك
أنت حاليًا في قائمة الانتظار لالتقاط هذا الكتاب. سيتم إخطارك بمجرد انتهاء دورك في التقاط الكتاب
عفوًا! هناك خطأ ما.
عفوًا! هناك خطأ ما.
يبدو أننا لم نتمكن من وضع الحجز. يرجى المحاولة مرة أخرى في وقت لاحق.
هل أنت متأكد أنك تريد إزالة الكتاب من الرف؟
Comparison of durum with ancient tetraploid wheats from an agronomical, chemical, nutritional, and genetic standpoints: a review
وجه الفتاة! هناك خطأ ما.
وجه الفتاة! هناك خطأ ما.
أثناء محاولة إزالة العنوان من الرف ، حدث خطأ ما :( يرجى إعادة المحاولة لاحقًا!
تم إضافة الكتاب إلى الرف الخاص بك!
تم إضافة الكتاب إلى الرف الخاص بك!
عرض الكتب الموجودة على الرف الخاص بك .
وجه الفتاة! هناك خطأ ما.
وجه الفتاة! هناك خطأ ما.
أثناء محاولة إضافة العنوان إلى الرف ، حدث خطأ ما :( يرجى إعادة المحاولة لاحقًا!
هل تريد طلب الكتاب؟
Comparison of durum with ancient tetraploid wheats from an agronomical, chemical, nutritional, and genetic standpoints: a review
Comparison of durum with ancient tetraploid wheats from an agronomical, chemical, nutritional, and genetic standpoints: a review

يرجى العلم أن الكتاب الذي طلبته لا يمكن استعارته. إذا كنت ترغب في إستعارة هذا الكتاب ، يمكنك حجز نسخة أخرى
كيف تريد الحصول عليه؟
لقد طلبنا الكتاب لك! عذرا ، تسليم الروبوت غير متوفر في الوقت الحالي
لقد طلبنا الكتاب لك!
لقد طلبنا الكتاب لك!
تم معالجة طلبك بنجاح وستتم معالجته خلال ساعات عمل المكتبة. يرجى التحقق من حالة طلبك في طلباتي.
وجه الفتاة! هناك خطأ ما.
وجه الفتاة! هناك خطأ ما.
يبدو أننا لم نتمكن من تقديم طلبك. يرجى المحاولة مرة أخرى في وقت لاحق.
Comparison of durum with ancient tetraploid wheats from an agronomical, chemical, nutritional, and genetic standpoints: a review
Comparison of durum with ancient tetraploid wheats from an agronomical, chemical, nutritional, and genetic standpoints: a review
Journal Article

Comparison of durum with ancient tetraploid wheats from an agronomical, chemical, nutritional, and genetic standpoints: a review

2023
نظرة عامة
Under intense breeding, modern wheats, such as durum (Triticum turgidum L. ssp. durum), are believed to have lost nutritional quality and protein content while increasing productivity. Emmer (Triticum turgidum ssp. dicoccum Thell) and wild emmer (Triticum turgidum ssp. dicoccoides) are alternative resources for breeding programs by offering favorable alleles to be introgressed into modern materials and thus broadening their genetic diversity. Studies conducted so far have shown that durum wheat has better performance in agronomical qualities and protein quality than T. dicoccum and T. dicoccoides. However, its grain protein content (GPC) and Fe/Zn concentrations are lower. Several QTL for yield, GPC, and nutrient content in T. dicoccoides have been described, demonstrating its potential for transfer of important genes such as Gpc-B1 into modern cultivars. The Gpc-B1 gene increased the grain protein and Fe and Zn contents, but the agronomic performance of some of the modern recipients was reduced. Understanding the correlations and relationships between agronomic, chemical, and nutritional qualities would simplify selection through breeding for a single trait. Combining this knowledge with conventional breeding, MAS, and new breeding techniques would facilitate the QTL studies in these ancestral wheats and the development of new durum cultivars while retaining the agronomic qualities. In this review, we compare some grain parameters of T. durum, T. dicoccum, and T. dicoccoides wheats, including Fe and Zn content and their genetic aspects, and the existing information is analyzed and integrated for the future prospects of durum wheat improvement.