Asset Details
MbrlCatalogueTitleDetail
Do you wish to reserve the book?
الشبع والامتلاء والتحكم في تناول الطعام : النظرية والتطبيق
by
القحطاني، شائع بن عائض مترجم
, الحسين، مها بنت حسين مترجم
, Blundell, J. E. (John E.), 1942- محرر
, Bellisle, France محرر
in
الشهية
/ البلع
/ الأيض
2024
Hey, we have placed the reservation for you!
By the way, why not check out events that you can attend while you pick your title.
You are currently in the queue to collect this book. You will be notified once it is your turn to collect the book.
Oops! Something went wrong.
Looks like we were not able to place the reservation. Kindly try again later.
Are you sure you want to remove the book from the shelf?
Oops! Something went wrong.
While trying to remove the title from your shelf something went wrong :( Kindly try again later!
Do you wish to request the book?
الشبع والامتلاء والتحكم في تناول الطعام : النظرية والتطبيق
by
القحطاني، شائع بن عائض مترجم
, الحسين، مها بنت حسين مترجم
, Blundell, J. E. (John E.), 1942- محرر
, Bellisle, France محرر
in
الشهية
/ البلع
/ الأيض
2024
Please be aware that the book you have requested cannot be checked out. If you would like to checkout this book, you can reserve another copy
We have requested the book for you!
Your request is successful and it will be processed during the Library working hours. Please check the status of your request in My Requests.
Oops! Something went wrong.
Looks like we were not able to place your request. Kindly try again later.
الشبع والامتلاء والتحكم في تناول الطعام : النظرية والتطبيق
BOOK
الشبع والامتلاء والتحكم في تناول الطعام : النظرية والتطبيق
2024
Available to read in the library!
Request Book From Autostore
and Choose the Collection Method
Overview
يقدم الكتاب نظرة شاملة ومتعمقة عن كيفية ضبط تحكم الإنسان في تناول الطعام من خلال مفهومي الشبع (satiation) والذي يعنى بإنهاء الوجبة والامتلاء (satiety) والذي يثبت الشعور بالشبع بعد انتهائها مستعرضا أساسيات القياس والآليات الفسيولوجية والمعرفية وراء الشهية. يبدأ بتوضيح هذه المفاهيم وكيفية قياسها تجريبيا، ثم ينتقل إلى العوامل البيولوجية (مثل هرمونات القناة الهضمية)، ثم يتناول تأثير تركيب الطعام (مثل البروتين والألياف والكثافة الحرارية) على الشبع والامتلاء، تليه مناقشة العوامل الثقافية والبيئية والمتعة المرتبطة بالطعام، وتنتهي باستعراض الأبعاد الصحية العامة كالبدانة وكيفية توجيه المطالبات الصحية ومعلومات المستهلك σχετικά بالشبع والامتلاء.
Item info:
2
items available
2
items total in all locations
| Call Number | Copies | Material | Location |
|---|---|---|---|
| QP 136 .S28125 2024 | 2 | BOOK | AUTOSTORE |
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.